Eerst was er "Roos van jou mond"

Roos van jou mond was het eerste soloprogramma van zangeres/componiste Niki Romijn. Ze raakte bevlogen door de prachtige poëzie van de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker en schreef de muziek bij een aantal van haar gedichten. In 2007, 2008 en 2009 toerde zij samen met bassist Erik Robaard met dit programma door Nederland en Zuid-Afrika. 

...en toen was er "Niki Romijn zingt Ingrid Jonker"

In het programma Niki Romijn zingt Ingrid Joker staan de poëzie en het veelbewogen leven van Ingrid Jonker wederom centraal. Met haar expressieve stem en gepassioneerde vertolking geeft Niki Romijn de woorden van Ingrid Jonker een nieuwe en persoonlijke lading. Ze zingt de gedichten in het Afrikaans en begeleidt zichzelf aan de vleugel, bijgestaan door bassist Erik Robaard. Hun ervaringen in Zuid-Afrika hebben grote invloed gehad op de vertolking van de muziek en Niki Romijn vertelt uitgebreid over hun belevenissen in het geboorteland van Ingrid Jonker.

Het programma Niki Romijn zingt Ingrid Jonker kan overal gespeeld worden. Overal waar mensen behoefte hebben aan een bijzonder en persoonlijk concert. Dat kan thuis zijn, in de woonkamer, bijvoorbeeld ter ere van een verjaardag. Maar ook bij de opening van een tentoonstelling, een literaire bijeenkomst, een koffieconcert of tijdens een culturele avond.